installera braskamin till ditt hem – articheat

Din vang

Din vang är tom

Kolla in dessa samlingar.

Articheat

Vi kan hjälpa dig med alla frågor angående kaminer. Om du överväger att köpa en, uppmanar vi dig att utforska vårt prisvärda sortiment.

Installera braskamin till ditt hem

Installera braskamin till ditt hem

För att installera en braskamin i ditt hem behöver du vanligtvis lämna in en bygganmälan. Innan du börjar är det viktigt att kontakta stadsbyggnadskontoret i din kommun för att få information om specifika regler. Glöm inte att du måste få godkännande, även känt som startbesked, från din kommun innan du påbörjar installationen.

Om du redan har skorsten och rökkanal

Innan du installerar en kamin till en befintlig rökkanal, rådgör med en skorstensfejare. De kommer att granska kanalen för att säkerställa tät funktion. Vid val av kamin är det avgörande att måtten på kaminens rör matchar rökkanalens mått.

Placering av kaminen

Välj en plats för din kamin som maximerar njutningen och ta hänsyn till husets struktur. Se till att skorstenen kan dras upp genom huset utan hinder. Central placering på bottenvåningen är oftast bäst för optimal värmespridning. Säkerhetsavstånd mellan kaminen och brännbara material står i manualen eller produktsidan.

Installationen

Följ noga monteringsanvisningarna som medföljer kaminen. Om du behöver göra hål i taket för skorstenen, se till att täta dem korrekt. Ibland ingår takplåtbeslag, annars kan du söka hjälp av en plåtslagare eller takläggare. Kom ihåg att ett gnistskydd behövs på golvet runt kaminen.

Provtryck före användning

Innan du tänder kaminen, genomför ett provtryck med skorstensfejaren för att säkerställa täta kanaler och brandsäkerhet. Vid godkännande är du redo att tända elden! Hitta kontaktuppgifter till din lokala skorstensfejare på din kommuns webbplats.

Tidigare inlägg
Nästa inlägg